Jumaat, 12 April 2013

SIRI 3: SEJARAH SEBENAR TANAH MELAYU


Sebenarnya kisah perjalanan manusia dari mula kemunculan secara saintific DI SINI


Secara saintifiknya dipercayai bahawa susur galur penduduk benua Asia tenggara, Asia Timur dan benua Amerika adalah berasal dari susur galur Proto Malay.Baru2 ini pula admin terjumpa satu blog yg membuat hypothesis bahawa The Land Of Zion(atau dalam bahasa lainnya ialah New Jerusalam) kebarangkaliannya terletak di Tanah Melayu.Sila semak page ni kalau rajin dah download pdf files untuk dibaca.


Apa yg menarik perhatian admin ialah penemuan dan pandangan penulis berkenaan dgn sejarah Melayu dan asal usul susur galur keturunan Melayu. Penulis tersebut beranggapan bahawa org2 Melayu di Semenanjung dan Segenting Kera adalah berketurunan Bani Israel atau keturunan Nabi Ibrahim.
Mengikut pemahaman Mormon, Zion yg dimaksudkan ialah Amerika Syarikat tapi berdasarkan teks dari Book of Mormon penulis tersebut mendapati setiap tempat, kejadian, kaum dan masyarakat yg digambarkan lebih menyerupai suasana di Tanah Melayu berbanding dgn Amerika.

Hasil dari bacaan pada page tersebut Admin dapati bahawa ada kemungkinan kaum Melayu adalah kaum yg istimewa. Bukan la admin katakan Melayu itu kaum terbaik atau kaum yg terpilih tapi maksud admin kaum Melayu itu dilimpahi rahmat dan Tanah Melayu itu sendiri adalah tanah yg kaya dgn rahmat. Dalam keadaan banyak negara dan bangsa lain di dunia ini ingin mengambil tanah pusaka ini masih ada juga anak bangsa yg malu ingin mengaku diri itu Melayu. Ada juga yg mengaku diri itu Melayu tetapi perilakunya tidak menggambarkan budi bicara seorang Melayu.Ada juga yg mengatakan bahawa Islam lebih penting dari Melayu. Betul, Admin tak nafikan kepentingan Islam sebagai agama tapi Melayu itu ialah jati diri bangsa. Kita lahir mengenal Melayu sebelum mengenal Islam dan adab seorang  Melayu itu sediri berlandaskan akhlak seorang Muslim. Tiada negara atau bangsa didunia ini yg meletakan agama untuk bangsanya ialah Islam selain dari bangsa Melayu di tanah ini. Jadi kita harus sedar bahawa ini adalah tanggungjawab setiap anak2 Melayu untuk melindungi warisan bumi bertuah ini. Jika kita perhatikan bahawa sudah banyak gerakan dari anasir2 luar sedang berusaha untuk memecah belahkan umat Melayu di tanah ini kerana mereka tahu jika Melayu dapat dipecah belahkan maka mudahlah bagi mereka untuk merampas tanah ini.

Jadi Admin berharap kita semua perlu ada kesedaran betapa pentingnya semua umat Melayu untuk bersatu dan ingatkan sahabat dan saudara sekalian berkenaan ancaman yg bakal dan sedang kita hadapi.Satu contoh yg perlu kita sebar2kan:


Ini page berkenaan pergerakan krisianisasi masyarakat Melayu...Ada sesiapa yg nak bangkang ker kewujudan gerakan ini?

Tiada ulasan:

Catat Ulasan