Isnin, 5 November 2012

Dua bentuk manipulasi yang sedang terjadi di Malaysia


Satu bentuk manipulasi ialah apabila kamu berada di dalam penjara.Kamu boleh lihat tiang besi penjara itu dan menyentuhnya.Yang lagi satu ialah kamu berada di dalam penjara tetapi kamu tidak dapat melihat tiang penjara itu dan berasa bebas.Negara kita sedang megalami manipulasi yang kedua….

Sejak dahulu lagi,peguasaan dan manipulasi pendapat politik merupakan senjata utama yahudi dalam usaha meguasai serta menjatuhkan sesebuah kerajaan .Apabila mereka meguasai kerajaan,undang-undang dan struktur politik sesebuah Negara ia akan diubah megikut apa yang mereka mahu dan tetapkan,walaupun mereka hanyalah minority.

Beginilah cara Negara Israel berkembang,dan ia sedang berlaku di Negara kita,jadi berwaspadalah jangan sesekali tersalah langkah!! yahudi akan melakukan apa jua cara untuk merialisasikan agenda besar mereka iaitu menerapkan pemerintahan dunia baru(world new order ).

Dan menghapuskan ancaman (di Malaysia melayu islam)megikut kehendak mereka.Dan ancaman mereka yang paling teruk,selain dari ancaman ketenteraan dan undang-undang adalah ancaman minda ,seperti di Malaysia golongan yang kononnya pemikiran rasional,kebebasan demokrasi serta memperjuangkan hak asasi manusia(cth di malaysia SUHAKAM).

Untuk menghapuskan ancaman ini dan untuk mencapai wawasan mereka,mereka telah megukir satu pelan yang sangat masyur iaitu Peguasaan sepenuhnya terhadap aspek kehidupan dan minda anak-anak muda yang merupakan tunggak kepada sesebuah Negara.

Dan senjata utama mereka ialah benda yang telah berada di setiap anak muda dan ciptaan mereka sendiri yang kononnya untuk kebebasan besuara iaitu INTERNET!!!

Mereka menggunakan medium ini untuk melahirkan rasa benci kepada Negara ,agama,bangsa,dan pemerintah yang ingin mereka gulingkan.Dalam kehidupan anak muda kini ,mereka menghabiskan lebih banyak masa mereka dengan internet dan sumber ilmu,komunkasi ,berita dan isu semasa adalah melalui internet.

Apa yang terpampang di internet berulang2 kali adalah benar ,walaupun ia sebenarnya adalah pembohongan semata-mata bertujuan untuk menjayakan agenda golongan yahudi ini.Semua ini menyalurkan maklumat yang banyak ke dalam minda anak muda secara sedar ataupun tidak.

Mereka akan megubah sikap anak muda ini merasakan perjuangan mereka untuk kebebasan dan mereka bermati-matian menegakkannya.(di Malaysia segelintir anak-anak muda ghairah menyampai kan ideologi,menghasut,dan memberontak  di Facebook,youtube dan medium2 lainnya tampa mereka sedari mereka menjalankan kerja2 megikut acuan golongan yahudi yang ingin menjatuhkan sesebuah negara  yang tidak boleh dijadikan boneka)dari media2 dan golongan ini memainkan peranan yg penting dalam menyediakan asas untuk menentukan pandangan seseorang individu terhadap Negara yg ingin dijatuhkan.

Dan inilah yang sedang berlaku di Negara kita oleh yahudi (Freemanson)melalui anak2 muda kita sendiri!!! Mereka menggunakan media internet untuk mempegaruhi anak muda, dengan cara mempegaruhi pemikiran mereka yang merasakan tindakan mereka adalah BETUL!!!!

 Ia dilakukan secara terbuka atau tersirat.Cara yg mereka gunakan berbeza megikut Negara yg ingin mereka gulingkan tetapi matlamat mereka adalah sama….Untuk mempegaruhi dengan cara pemikiran dan kepercayaan mereka ,sehinggakan anak muda ini meganggap ianya sebahagian dari kehidupan  dan perlu ditegakkan.

Tujuan mereka ini adalah satu sahaja iaitu mempegaruhi anak muda kita melalui peguasaan minda!!!!
Mereka telah merangka dengan teliti dan baik satu pelan jahat untuk menyebarkan ideology kepada anak muda kita, seterusnya kepada setiap lapisan masyarakat.Kerana masyarakat yang tiada budi bahasa dan hilang arah,akan senang dikuasai .

-bang ngah-

Tiada ulasan:

Catat Ulasan