Khamis, 25 Oktober 2012

Syurga Dan Neraka

MAAF.....SATU LAGI !!! ADAKAH 'SYURGA DAN NERAKA' ITU BUKAN HAK MUTLAK MILIK ALLAH ???? ADAKAH KITA MELAKUKAN KEBAIKKAN 'KERANA' NAK MASUK SYURGA ATAU 'MENDAPAT KEREDHAAN ALLAH' ????........ADAKAH MANUSIA MEMPUNYAI "KUNCI" SYURGA ALLAH ???
Bagaimana dengan ini - "Sesungguhnya engkau (wahai Muhammad) TIDAK BERKUASA memberi petunjuk kepada sesiapa yang engkau kasihi tetapi ALLAH JUALAH YANG BERKUASA memberi petunjuk kepada sesiapa yang di kehendakkiNya dan Dialah jua yang mengetahu akan siapa yang mendapat petunjuk (kepada memeluk Islam) (Al-Qasas : 56)
Tidakkah nas al-Quran ini bukti bahawa Nabi sendiri tidak dapat memberi petunjuk serta hidayah kepada datuk dan bapa saudaranya itu untuk menerima Islam kecuali Allah SWT yang menghendakkinya, INIKAN PULA MENGENAI SYURGA NERAKA !!!!
Bagaimana dengan tuturkata manusia ini tentang SYURGA & NERAKA !!!!! ( Jangan terus menghukum kerana isu ini sesungguhnya bukan setakat pahala atau dosa tetapi asas kepada 'kepercayaan' akan KEESAAN/KETUNGGALAN ALLAH....sila rujuk dan bertanyalah kepada Guru2 yang mursid serta tidak berpolitik kepartian)....Cuba dengar betul tentang soal HAKMILIK KEATAS SYURGA DAN NERAKA .....

-Aminuddin Muhammad-

Tiada ulasan:

Catat Ulasan